Българката спечели титлата при 59-килограмовите

Биляна Дудова спечели за трета поредна година златен медал от Европейско първенство по борба. Този път българката спечели титлата при 59-килограмовите, след като се справи с рускинята Светлана Липатова с 3:0 точки. Така тя вече има титли от Стария континент в три категории - до 55, до 57 и вече до 59 килограма, предаде БГНЕС. 

Дудова излезе пределно концентрирана на тепиха. Липатова загуби точка за пасивност в средата на първата част, която завърши при резултат 1:0 в полза на Дудова, предава Gong.bg. И през вторите три минути борбата между двете продължи да бъде предимно ръце в ръце, което беше предизвикано най-вече от пасивността на Липатова. Тя обаче не издържа на отличните атаки на Дудова и 1:30 минути преди края българката получи още две точки, които почти й гарантираха златния медал. Последната минута премина при доминация на Дудова на тепиха и тя спечели с краен резултат 3:0. Треньор на Липатова и руския национален тим за жени е българинът Симеон Щерев.

Преди това Миглена Селнишка /50 кг/ и Евелина Николова /55 кг/ загубиха след обрат своите финални срещи и останаха със сребърните медали.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.