Повече от 45 души са били ранени

Във Венецуела опитът за преврат взе две жертви. 27-годишна жена и млад мъж са починали от огнестрелни рани, получени по време на демонстрациите. Повече от 45 души са били ранени, сред тях и 10 деца.

Гуайдо: Протестите срещу Мадуро трябва да продължат

Полицията използва сълзотворен газ и водни струи срещу протестиращите. Пред свои привърженици лидерът на опозицията Хуан Гуайдо поиска отговорните за смъртта на 27-годишната жена, загинала при протеста, да бъдат намерени.  И призова за обща стачка. „Трябва да спрем узурпацията, за да възстановим тази страна. Ясно е, че узурпаторът е загубен. Сега всички се питаме - още колко ще продължи? Още колко време ще ни трябва, за да постигнем свободата си? Да възстановим тока, водата? Колко още жертви ще струват свободата, демокрацията, щастието?”, коментира Гуайдо.

Президентът на Венецуела обяви, че е предотвратен опит за преврат

Повече от 10 деца са пострадали при сблъсъците в латиноамериканската държава, съобщи изпълнителният директор на УНИЦЕФ. Николас Мадуро отново обвини Вашингтон.

„Венецуелските престъпници, организирали преврата, заблудиха американските империалисти, като ги накараха да повярват, че трябва да се откажа, че ще се предам и ще напусна страната”, пък заяви президентът Николас Мадуро.

Нова жертва и десетки ранени на протестите във Венецуела

Ситуацията във Венецуела ескалира във вторник, когато лидерът на опозицията Хуан Гуайдо обяви, че има подкрепата на армията и е започнал преврат. Малко по-късно режимът на Николас Мадуро съобщи, че превратът е потушен.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.