Криминалното деяние е извършено на 19 март

22-годишният Петър Гешев от разложкото село Годлево застава пред съда за проявена жестокост към животно. Районната прокуратура е внесла за разглеждане обвинителен акт срещу Гешев и предстои насрочване на делото, предава „24 часа”.

Случаят е от 19 март и потресе хиляди потребители в социалните мрежи, където Гешев пусна клип как отрязва крака на котка. Покъсно се разбра, че котето е починало. Обвиняемият Гешев живее в къща в с. Годлево. В съседство с неговия имот е разположен този на С. Г., която отглеждала котка. Домашното животно обитавало както дома й, така и неговия двор.

6 месеца затвор за убийство на малко коте във Варна

Същата сутрин жената заминала за Гърция, като преди това се уверила, че котката й е добре. През деня Петър бил в двора на къщата, когато забелязал съседската котка, която влязла в неговия двор. Тогава той хванал животното с ръка, включил камерата на мобилния си телефон в режим "запис на видеоклип", след което поставил апарата на земята. Насочил го по такъв начин, че в обсега на периметъра на заснемането да влиза дървен труп с подпряна на него брадва. Оставил котката на него, взел брадвата, вдигнал я и нанасяйки удар с нея опитал да отсече главата на животното.

Не успял да стори това, тъй като котката помръднала и острието на брадвата попаднало в дясната й предна лапа. По този начин на животното била причинена открита костна фрактура, като крайникът останал да се държи единствено на неотрязаните кожа и мускул. След нанесения удар котката се отскубнала и избягала.

На 31 март 2019 г. животното починало, вследствие на сепсис, предизвикан от оток и гнойно възпаление на засегнатите с брадва тъкани.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.