Винсенте Апарисио ще присъства на стадиона на клуба завинаги

През март футболен клуб "Валенсия" отпразнува 100-годишнината от създаването си. Точно тогава на трибуните се появи статуя, символизираща връзката на клуба с феновете.

Бронзовата статуя е на един от верните привърженици на тима – Висенте Наваро Апарисио. Историята на този запалянко не е от най-леките, но той остава верен на своя клуб - завинаги, пише Gong.bg.

Почина легендата на "Селтик" Били Макнийл

Висенте е роден през 1928 г. Още на 20-годишна възраст става член на фенклуба на „Валенсия” и започва да посещава всеки мач. По-късно губи зрението си заради отлепване на ретината, но дори и след това продължава да ходи на всички домакински срещи. Атмосферата и духът на стадиона са онова, от което Висенте никога не успява да се лиши. До последния си ден...

„Всички заедно ходехме на „Местая”. Той се наслаждаваше на заобикалящата го среда, а аз му разказвах мачовете. Загубата на зрението го направи още по-голям фен на „Валенсия”. Всички на стадиона познаваха баща ми. Преди мача с „Лацио” бяхме забравили билетите си, но въпреки това ни пуснаха на стадиона”, разказва синът на Висенте.

Той винаги седял на едно и също място - на централната трибуна, ред 15, място 164. Именно там е поставена бронзовата статуя. 

Принц Чарлз откри статуя на Шекспир в Куба (СНИМКИ)

Жестът на клуба да увековечи своя фен и да запази мястото му завинаги стана известен по цял свят. Привържениците, които се възползват от тура на стадиона, спокойно могат да поседят в съблекалнята, да видят пресцентъра, дори да докоснат терена, но най-вълнуващо е да погледнеш през очите на вечния фен - Висенте Наваро Апарисио.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.