Британският престолонаследник и съпругата му се разходиха из центъра на кубинската столица

Принц Чарлз, придружен от съпругата си, херцогинята на Корнуол - Камила, се разходи из обновения в колониален стил център на Хавана в рамките на историческото си посещение в Куба, съобщи БТА.

СНИМКИ ОТ РАЗХОДКАТА ВИЖТЕ ТУК

Заобиколени от тълпа от любопитни местни жители и туристи, британският престолонаследник и съпругата му се разходиха из центъра на кубинската столица, придружени от градския историк Еусебио Леал, и откриха статуя на английския драматург Уилям Шекспир на улица "Меркадерес". 

Принц Чарлз по бански на плаж в Барбадос (СНИМКИ)

Принц Чарлз посети боксова школа и балетния център на танцьора Карлос Акоста, обявен наскоро за директор на Кралския балет на Бирмингам. Британският престолонаследник влезе и в частна бръснарница, където приседна на старинен стол и се разговори със собственичката.

 "Нямах представа, че един принц може да бъде толкова земен и ще избере да посети подобно скромно място, където да приседне и разговаря", сподели 58-годишната частничка Хосефина Ернандес. Принц Чарлз обаче е отказал предложената му подстрижка, тъй като наскоро е оформил прическата си.

По време на разходката кралската двойка поспря на няколко места, за да послуша традиционна кубинска музика.

Първа визита на принц Чарлз и Камила в Куба (СНИМКИ)

Британският престолонаследник посети и работилница, в която млади хора овладяват реставрационни техники, необходими за поддръжката на основаната през 1519 г. Хавана. 

Столицата на Куба за кратко е била британска територия през 1762 г., преди Англия да реши да я размени с испанците срещу Флорида.

Фондацията на принц Чарлз е свързана с руска офшорна мрежа

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес