Поводът са сигнали и съмнения за рекет и изнудване на селски стопани

Арести в Бургас. Петима служители на Агенцията по храните бяха задържани при акция на спецслужбите. Според източници на NOVA разследването е от година и половина. Поводът са сигнали и съмнения за рекет и изнудване на селски стопани. Изземат се документи и се снемат свидетелски показания.

Обвиниха шефа на Агенцията по храните в София

Разпитите и претърсванията в сградата продължиха над 8 часа. В Агенцията влязоха и защитници на разследваните служители.

„Не съм видял никой с белезници. Няма задържани. Проверяват се документи и се събират сведения”, заяви адвокатът Радостин Пенев по-рано през деня.

Макар и без белезници малко по-късно двама служители бяха отведени от органите на реда. По наша информация за тях има данни, че са подсъдими за подкуп по друго дело, което се наблюдава от Окръжна прокуратура- Бургас.

Последен от сградата и през задния вход беше изведен и директорът на Агенцията - д-р Георги Митев. Според защитата му засега не са му повдигнати обвинения.

„Текат процесуални действия. Друго не мога да ви кажа. Хората си вършат работата, гледа се там бумащина и така”, заяви адвокат Петър Димитров.

 

 

Преди месец директорът, който е общински съветник и областен лидер на СДС, беше проверяван от земеделското министерство за нерегламентирано загробване на животни. Нарушения обаче не бяха открити. 

Въпреки операцията на службите Агенцията по храните не спря работа и приемаше граждани.

Подробности за спецоперацията се очакват най-рано в четвъртък.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.