Нейно кралско височество Дана Фирас е на посещение у нас

„Винаги за мен е огромно удоволствие да бъда в България. Прекрасно е, че наистина мога да усетя топлината и гостоприемството на хората тук”. Това каза принцесата на Йордания нейно кралско височество Дана Фирас.

„Като принцеса на Йордания наистина имам много работа, не е никак лесно. Принцесите се опитват да построят културни мостове с всички страни по света”, посочи още тя.

Принцесата на Йордания: Силно впечатлена съм от България

По думите й самата тя винаги е била вътрешно против срещу стереотипите за една принцеса. „Мисля, че всички ние сме едни много силни и много кадърни работещи жени и не искаме да бъдем по някакъв начин откъснати от истинския живот. Да съм далеч от него никога не ме е карало да се чувствам добре”, допълни Фирас.

„Йордания е много древна страна. Ние имаме свидетества за цивилизация, които са на почти 10 000 години. Страната ни винаги се е намирала на кръстопът на много древни цивилизации. Имаме свидетелства за хилядолетна история. България също има изключително богата култура и именно това е връзката на двете държави”, коментира още принцесата на Йордания.

Бойко Борисов: България е трета в Европа по артефакти

По думите й тази година в Йордания е имало около 5 млн. посетители от цял свят. „Туризмът при нас се развива много сериозно през последните години. Надяваме се да достигнем върха, който беше достигнат през 2010 година”, посочи тя.

Целия разгоров гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.