Семейството на Боби Кристина Браун обвини Ник Гордън, че й е дал "токсичен коктейл"

Ник Гордън, бившият партньор на покойната Боби Кристина Браун - дъщерята на Уитни Хюстън и Боби Браун, е починал на 30-годишна възраст, предаде БТА. Адвокатът на Гордън Джо Хабачи е потвърдил кончината на клиента си, без да посочва причината за нея.

Смъртта на Ник Гордън идва близо пет години, след като Боби Кристина Браун беше намерена в безсъзнание във ваната в дома й в покрайнините на Атланта. Браун почина през юли същата година, след като прекара шест месеца в кома.

Разследването не успя да установи как точно е починала дъщерята на Уитни Хюстън. Направената аутопсия показа наличие на морфин, кокаин, алкохол и лекарства по предписание в тялото й. Съдебният лекар не можа да определи дали Браун сама е сложила край на живота си, дали е жертва на убийство или смъртта й е настъпила случайно.

"Съживявят" Уитни Хюстън с холограма, обмислят и турне

Семейството на Боби Кристина Браун обвини Ник Гордън, че й е дал "токсичен коктейл", преди да потопи главата й с лицето надолу във ваната. Въпреки че срещу него не бяха предявени обвинения в убийство, впоследствие Гордън беше осъден да заплати 36 милиона долара на близките на Браун като съпричастен за смъртта й.

Уитни Хюстън въвежда 12-годишното сираче Ник Гордън в семейството си и го отглежда, заедно с дъщеря си Боби Кристина след развода си с Боби Браун през 2007 г. Гордън има татуировка с лика на Хюстън на ръката и нарича я "мама", но певицата така и не го осиновява, нито го включва в завещанието си. След смъртта на Уитни Хюстън през 2012 г. Боби Кристина Браун и Ник Гордън оповестяват публично романса си.