Едно откровено интервю за разтърсващата емоция от сбъдването на една детска мечта

Ваня Джаферович в един различен разговор с Ива Софиянска – Божкова. Интервю с много чувство за хумор, смях и разказ за сбъдването на детската си мечта - да бъде актьор.

Съвсем скоро зрителите ще имат възможността да гледат Ваня в новия героично-драматичен сериал на NOVA "Ягодова луна", посветен на благородната професия на пожарникарите.

"От малък съм голям фен на киното, истински киноман. Като дете, за да се откъсна от реалността около мен, обичах да гледам филми. И американски, и европейски продукции, предимно от 50-те и 60-те години. Животът обаче ме тласна в друга посока и се насочих към футбола. За ролята ми в "Ягодова луна" първо разговарях с Милена Фучеджиева, която е сценарист на сериала. Тя ми каза, че в него има роля, която е много подходяща за мен. Мина почти година, докато получих позвъняване от Димитър Гочев, продуцент на лентата.

Покани ме на среща и ме увери, че няма по-подходящ от мен за ролята. Бащата на героя ми е хърватин, майка му е българка. Явих се на кастинг заедно с другите актьори, харесаха ме и ми казаха, че ако реша, ролята е моя. Щастлив съм, че имам възможността да играя заедно с най-големите звезди на съвременното българско кино и театър - Асен Блатечки, Деян Донков, Александър Сано, Христо Мутафчиев, Радина Боршош, Любомира Башева, Рая Пеева, Димо Алексиев. Всички ми помогнаха много", споделя Ваня.

"Най-трудната сцена в сериала за мен беше любовна. Трябваше да се целувам с жена, която в действителност не е моята жена. Поисках съвет от режисьора Зоран Петровски, а той отсече: Имаш две минути, прави каквото знаеш!", шегува се той.

За прехода от футбола към фитнес залата

„Преходът от футбола към фитнес залата за мен не беше труден. Все пак и двете са свързани със спорта. Като бивш професионален футболист това беше моята идея – когато спра с футбола да продължа да спортувам. С мои съдружници направихме две зали в София. През повечето време аз се занимавам с тяхното управление, но понякога влизам да тренирам с хората. Тогава се получава много забавно”, разказа Ваня. 

"Говори с Ива": Пледоарията на живота - баща и син Марковски

Със съпругата си Жени се запознава след получена контузия, която се оказва съдбоносна. „С Жени се запознахме, когато аз бях футболист в „Локомотив” (София). Тогава получих контузия на коляното и това беше началната фаза на нашата връзка. Тя никога не се отказа от мен и до ден днешен. Жени е много отговорен и амбициозен човек. Знае как да постига целите си, и то с много работа”, допълни Джаверович. 

"ГОВОРИ С ИВА": Наум Шопов и Теа Минкова за живота на родители

„Децата ни са готини. Слушат повече Жени, защото аз не мога да им се карам. Наистина заради ангажиментите ни не е много лесно да бъдем постоянно заедно. Бабите и дядовците на Жени ни помагат много”, разказа Ваня.

Повече гледайте във видеото.