Вижте какво споделиха те пред Ива Софиянска-Божкова

"Избрах адвокатската професия, защото съм влюбен в нея. Покрай баща ми се познавам с тази професия. Сблъскваме се с човешки истории, които са толкова интересни. Опознаваме човешката природа. Защитавал съм човек, който прави признание за убийство, защото са му дали 30 000 лв., за да си купи къща. В тази ситуация те му дават пари да признае чуждо убийство". Това коментира в ефира на "Събуди се" адвокат Марин Марковски.

Той обясни, че със синовете си винаги се е стремял да бъде приятел. "Бях приятел с баща ми и исках така да бъде с момчетата си и съм ги съветвал да правят свободен избор в живота си", каза Марковски.

Марковски за банкерката, откраднала милион: Парите са скрити

Неговият син Димитър Марковски си спомня, че от дете се е запалил по адвокатската професия. "От малък имах се запалих към тази професия и беше мое решение. В началото, когато прохождаш като наказателен адвокат, винаги има притеснение от съдебната аудитория. Първото ми дело беше за блудство. Защитавах подсъдимият", заяви той.

По думите на адвокат Марковски сблъсъкът на човешкия морал и адвокатската професия е сложен. "Защитавам един, извършил убийство. По делото доказателствата са слаби и получих оправдателна присъда. Започнах да си мисля, че професионално победих, но въпреки това вярвам, че има Бог, който ще даде своето решение", каза още адвокат Марин Марковски.

Според него българският затвор не е място, в което човек си дава равносметка за действията си. "Държавните институции не се интересуват от това какво правят хората, които са били в затвора. За да оцелеят, те трябва да станат по-лоши. Когато един човек прави престъпление, смята, че няма да бъде заловен. Дяволът като обсеби душата ствваш роб. 90 %, които правят престъплени са без образование. Ромите правят повече престъпления от българите", заяви Марковски.

Той обясни, че никога не е защитавал убедени християни. "Хората, които се събират в неделя в църква, няма да влезнат в Районното управление. От едно дело разбрах колко е нужно нашите деца да учат вероучение", каза адвокат Марковски.

Повече по темата гледайте във видеото.