Все повече авиокомпании обявяват, че анулират полети до Китай

Финландия съобщи за първи регистриран в страната случай на зараза с новия коронавирус, предадоха световните агенции. Става дума за китайски пътник, пристигнал от Ухан. Той е поставен в изолация в болница в Лапландия, в северната част на страната. Още 15 души, за които се предполага, че са били в контакт с него, са под наблюдение, предаде Ройтерс.

Шофьор на такси изгони от колата си пътник, пристигащ от Ухан (ВИДЕО)

Директорът на Програмата за извънредни здравни ситуации към Световната здравна организация Майкъл Райън призова целия свят да действа за справяне с новия коронавирус, предаде АФП.

За утре се свиква ново заседание на Комитета за действие при извънредни ситуации към СЗО.На заседанието ще се определи дали епидемията от коронавируса, появил се в Китай, представлява "извънредно положение за общественото здраве от международен мащаб".

В РЕАЛНО ВРЕМЕ: Проследете как и къде се разпространява коронавирусът?

Фондът за децата към ООН (УНИЦЕФ) обяви днес, че е изпратил 6 тона помощи за Ухан, включително маски и защитни екипи за медицинския персонал, борещ се с епидемията от пневмония, предизвикана от новия коронавирус. Предвидени са още пратки в идните дни и седмици.

Все повече авиокомпании обявяват, че анулират полети до Китай заради коронавируса. Сред тях е германската "Луфтханза", предаде Ройтерс. Тя преустановява своите полети, както и полетите на авиокомании "Суис" и "Остриън еърлайнс" до и от Китай до 9 февруари. Компанията ще продължи да лети до Хонконг, но ще спре да приема по оперативни причини резервации за полети до континентален Китай до края на февруари.

ЕПИДЕМИЯТА В КИТАЙ: 106 са вече жертвите, заразените са над 4500

206 японци бяха евакуирани днес от Ухан и пристигнаха в Токио, където 12 от тях ще бъдат приети в болница, без при тях засега да е потвърден случай на зараза, предаде Франс прес.
Великобритания очаква около 200 британци да се качат на чартърен полет от Ухан утре, предаде Ройтерс.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК