През 2018 г. той дебютира на три големи състезания и от трите се връща с медали

Грандиозен успех постигна българският талант в борбата Едмонд Назарян. 18-годишният син на легендата Армен Назарян спечели титлата в категория до 55 кг в класическия стил на Европейското първенство в Рим. Шампионатът беше дебютен за него при мъжете.

Едмонд признава, че е възпитан никога да не подценява противника. 

ШАМПИОН! Едмонд Назарян грабна златото на Европейското по борба за мъже (ВИДЕО)

“Излизам на тепиха и се боря от сърце”, казва Еди. Така, от сърце, се зарадва и баща му - Армен Назарян. „Най-добрият съвет, който ми дава, е да не се предавам никога. Казва ми: "Бой докрай, това е война”, казва Еди.

През 2018-а той дебютира на три големи състезания и от трите се връща с медали. Никой не се съмнява, че продължава да върви по стъпките на баща си, който е двукратен олимпийски, трикратен световен и шесткратен европейски шампион.

Едмонд Назарян: Боря се със сърце и докрай (ВИДЕО)

„Ние взехме на майтап да направим борби, колкото може. Но той показа, че е много силен човек, много силен борец, много умно момче и ще направи всички невъзможни неща”, добавя Армен Назарян.

Едмонд доказа, че България може да бъде сред победителите, но покорява не само върховете на тепиха, а и тези в руското училище.

Даниел Александров в търсене на нова златна слава за България

„При нас петица е най-високата оценка. Сега пропускам много, ама какво да направя - борбата и училището ще ги редувам, мога да взема и златен медал в училище", казва Еди.

Шампионът си дава сметка, че това е само първото стъпало към върха, а баща му вече е готов да отсъпи светлините под прожекторите.

„Дай Боже той да ме надмине и да споменаваме неговото име, вместо моето”, каза Армен Назарян.

Златният Едмонд Назарян: Още не осъзнавам какво съм постигнал (ВИДЕО)

„Аз много обичам България и искам да благодаря на всички хора, които ме подкрепят. Знам, че мога да стана нещо като легенда”, категоричен е Еди.