От съображения за сигурност полицията в Хесен отмени традиционните карнавали във всички градове на провинцията

Кола се вряза в карнавално шествие в малкия германски град Фолкмарзен, в централната провинция Хесен, предаде Ройтерс, като се позова на местната полиция.

Градчето с население около 6800 души се намира на 423 км западно от Берлин. Агенцията първоначално съобщи, че инцидентът е станал в друг град в Хесен - Касел. Шофьорът е 29-годишен германски гражданин.

Полицията е арестувала 29-годишен германски гражданин по обвинения в опит за убийство и го е откарала в психиатрична клиника. засега мотивите му не са известни, а той не е в състояние да бъде разпитан.

Според в. "Билд", цитиран от ТАСС, ранените са над 30 ранени, а от тях около една трета са в сериозно състояние. За момента няма данни за убити.
Полицията отказа да коментира дали станалото е злополука или шофьорът е действал умишлено. Ройтерс цитира очевидци, според които шофьорът се е врязал умишлено с автомобила си с пълна скорост в карнавалното шествие и се е опитал да сгази деца.

Според германски медии шофьорът умишлено е преминал през пластмасовите ограждения, които полицията е поставила около района на шествието. Колата се врязала в тълпата и изминала около 30 метра, преди да спре.

Любителски снимки онлайн показват полицаи, застанали до сребрист Мерцедес.
Карнавалът се празнува предимно в католическите общности в Германия, отбелязва ДПА.
Инцидентът стана по-малко от седмица след като десен екстремист уби 10 души - девет човека от чуждестранен произход и майка си - преди да се самоубие, в град Ханау, също в централната провинция Хесен. Това бе една от най-смъртоносните атаки на расистка основа в Германия след Втората световна война, отбелязва Ройтерс.

 

 

"Можем да правим изявления само въз основата на разпита на свидетели, които са видели как са се случили събитията. Предполагаме, че е умишлено. До този момент има само сериозно пострадали. Няма загинали хора", коментират от полицията

Сега заради случилото се в Фолкмарзен всички карнавални шествия в провинция Хесен бяха отменени.