Инициативата е на Деян Вачков и Илина Михайлова

Деян Вачков и Илина Михайлова. Това са българските оперни певци, които огласиха балконите в испанския град Валенсия. По този начин те допринесоха за доброто настроение на техните съграждани.

СЪВРЕМЕННИТЕ РОМЕО И ЖУЛИЕТА: Влюбени се женят по балконите на домовете си (ВИДЕО)

„Идеята за това се роди спонтанно. Беше 12 април и тогава в Испания и Италия празнуваха Великден. Цял ден играехме с децата, свирим на пиано. Тогава почувствах силна нужда да изляза на балкона в 8 часа вечерта. Всяка вечер по това време всички испанци излизат и с огромна благодарност ръкопляскат на целия персонал, който в тези тежки моменти работи денонощно. След тези аплодисменти исках много да изпея „Аве, Мария““, разказа Илина Михайлова.

Испания и Италия обявиха по-малко смъртни случаи от коронавирус за ден

Тя сподели, че след изпълнението получила силни аплодисменти, а хората искали тя да продължи да пее. 

Целият разговор гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!