Пет са новите случаи на заразен медицински персонал

26 са новите случаи на заразени с коронавирус за денонощието у нас. Пет са децата на възраст между 6 и 17 години, при които е доказан COVID-19 - три в София и по едно в Благоевград, Видин и Разград. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов на редовния брифинг в понеделник. Общият брой на заразените у нас е 1981 души. 

През изминалото денонощие са изследвани 403 проби. Общо до момента техният брой е 57 634.

Продължава тестването в Дома за стари хора в Благоевград

385 са пациентите с потвърден COVID-19 в България, които се лекуват в болница. 58 от тях са в интензивни отделения. Девет от новозаразените са настанени в лечебни заведения. 

 

Доц. Димов посочи, че активност е отбелязана в шест области. Положителните проби за денонощието са в София - 16, Плевен - 3, Разград - 3 случая, Благоевград – 2, Пазарджик и Видин - по 1.

Заразените медицински лица са общо 214. „Пет са новите случаи. Те са на двама лекари, една медицинска сестра, санитар и техническо лице”, каза секретарят на Националния оперативен щаб.

Излекуваните вече са 461, а новите случаи на преборили заразата са 17.

Починал е мъж на 72 години с придружаващи заболявания. „Въпросното лице е от Великобритания, но е съпруг на българска гражданка”, допълни Димов.

Той уточни, че в периода от 20-26 април констатираните нови случаи са 433. През следващата седмица, 27 април - 3 май, са 284. От 4 до 10 май доказаните положителни проби са 349. Нараства обаче броят на излекуваните пациенти през посочените седмици. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК