Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас

Шест години лишаване от свобода постанови Окръжен съд-Сливен за шофьора, който уби на пешеходна пътека в града 16-годишно момиче в началото на октомври миналата година и избяга от местопроизшествието. Той е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост. Наказанието е постановено по реда на съкратеното производство, съобщава БНР.

Хванаха шофьора, който блъсна майка с дете на "зебра" и избяга

Резултатите от назначените по делото експертизи показват, че той е управлявал автомобила си след употреба на канабис и с 2,15 промила алкохол в кръвта. Окръжният съд го осъди и на  „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 9 години.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.

Трагичният инцидент стана на 6 октомври м.г. рано сутринта на кръстовището на булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“ в Сливен, когато 16-годишната ученичка, заедно със свои приятели пресичала пътното платно.

62 пътнотранспортни произшествия за трите почивни дни в София

Тогава 28-годишният шофьор е блъснал с автомобилът си момичето и е избягал от местопроизшествието. По-късно е бил заловен от полицията.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.