Това съобщиха от прокуратурата

Финансовият министър Владислав Горанов е бил разпитван по делото "Божков". Това е станало още в началото на май преди собственикът на "Нове Холдинг" да публикува във Facebook чат комуникация, в която твърди, че е със самия Горанов, съобщиха днес на брифинг от прокуратурата.

АФЕРАТА С БОКЛУКА: Откриха снимка с имена на убити и големи суми, излезе и името на Божков

Прокурор Ангел Кънев посочи, че свидетелят Горанов бил разпитан изключително подробно лично от него по това наказателно производство. „Мога да подчертая, че по това дело са разпитвани като свидетели и други зам.-министри и министри. Събират се доказателства изключително интензивно. Проверяват се всички изложени от обвиняемия Божков и останалите обвиняеми факти и обстоятелства“, заяви той.

Всичко за аферата с италианския боклук (ОБЗОР)

Помолена да коментира дали ще бъде разпитан финансовият министър Владислав Горанов по делото "Божков", Сийка Милева заяви:

"Имаше три сигнала, подадени до прокуратурата и свързани с организации, близки до Цветан Василев и Иво Прокопиев. Горанов е разпитан още преди да постъпят сигналите в прокуратурата. Горанов е разпитан много преди това. Ако се наложи, може да бъде разпитван отново". Тя увери, че прокуратурата не се притеснява да повдига обвинения срещу действащ министър, при положение, че в момента има обвинени зам.-министър и високопоставени лица.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.