Утре се очаква да стане ясно и какво ще се случи с разследващите полицаи от граничен пункт „Калотина”, задържани по сигнал за искане на подкупи

400 кг кокаин на стойност около 100 милиона лева бяха открити в студентски град. Подобен удар срещу търговците на кокаин е изключителна рядкост. И още – двама разследващи полицаи бяха задържани при вземане на подкуп на Калотина, а екипа ни разкри интересна Вайбър група на катаджии с много заможни съпруги. Темите в "Неделята на NOVA" коментира директорът на Вътрешна сигурност в МВР – главен комисар Стефан Банков.

Как е внесен 320 кг кокаин в жилищен блок?

„Поздравленията за залавянето на кокаина не са за мен, а за МВР, ръководството на МВР и министъра, който показа, че има желание да се справи с тез ракови образувания в обществото. Бих казал, че те ще продължават в този дух и ще предотвратяват продажбата на кокаин в България”, заяви Банков.

Той допълни, че не може да коментира наркотиците, но е безспорно, че част от него е щяла да остане в страната.

„Вътрешна сигурност” работи и извършва проверка, като бих казал, че обществото може да очаква резултати в най-скоро време по отношение на подпомагане на разследването във връзка с кокаина”, заяви Банков.

Оставиха в ареста мъжа, хванат с над 360 кг кокаин в „Студентски град” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Утре се очаква да стане ясно и какво ще се случи с разследващите полицаи от граничен пункт „Калотина”, задържани по сигнал за искане на подкупи. Първоначалната информация беше, че те са ги искали от името на магистрати. В ефира на NOVA директорът на „Вътрешна сигурност” в МВР обясни, че това е честа практика, но данни за реално замесени магистрати няма.

Гл. комисар Банков коментира и втората част от разследването на NOVA.

„Ние не сме в правомощие да затворим такава група. Участниците обаче вече не я ползват. Такъв вид кореспонденции наистина могат да помагат на колегите. Въпросът е, че някой е решил да злоупотреби с целта й. Проверяват се 5 Областни дирекции. Някои от пътните полицаи, които са участвали трябва да очакват арести”, заяви Банков.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Полицаи от другата страна на закона

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.