Щастието му от завършването на училище е помрачено от коварното заболяване Сарком на Юинг

308 000 евро трябва да събере Соня Деанова, за да бъде излекувано детето ѝ. Затова се обръща за помощ към всеки, който може да помогне, защото сумата е голяма, а времето - малко.

Тя се казва Соня Деанова и е от Годеч, но в последната година живее по болниците, защото синът ѝ Кристиан се бори с онкологично заболяване.

Десетки искат да помогнат на пенсионерка, останала без дом след имотна измама

Кристиян Николов е на 18 години. Завършва средното си образование, но щастието му е помрачено от коварното заболяване Сарком на Юинг. 

Поставят му страшната диагноза преди година. В момента Кристиян е в болница, за да му бъде направена 16-а поред химиотерапия. Преминал е и през 33 лъчетерапии. Още от първата химиотерапия до тринадесетата младежът има сериозни аплазии. Това е падане на кръвните показатели до критични нива, поддържал е и висока температура.

Следва преливане на биологични продукти, преливане на кръв, тромбоцитна маса и стимулиране на костен мозък за производство на левкоцити чрез инжектиране на неупоген, както и венозно вливане на силни антибиотици.

На два пъти получава сериозно кървене от носа. За Кристиян усърдно се грижат лекарите в Детската онкохематология „Свети Георги“ в Пловдив. Лекуват го по немски протокол, по който му предстои още една химиотерапия.

Футболен турнир събира пари за трансплантация на 14-годишния Гого

Резултатите от ядрено-магнитния резонанс са показали драстично намаляване на тумора и съвсем леко поемане на контраст в периферията на образуванието. 

Благодарение на жителите на града, в който живеят - Годеч, вече са събрани 100 хиляди лева. Друга инициатива вече е събрала 31 хил. евро.

Майката на момчето - Соня, изказа искрена благодарност към всички, които ѝ помагат.

Телефонът за връзка със Соня Деянова е 0885 730 311. Повече информация вижте на страницата на момчето: ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.