В момента той е в реанимация, няма опасност за живота му

Лекари спасиха живота на пациент, погълнал огромно количество метални предмети. Уникалният случай е от Стара Загора, а общото тегло на откритите вилици, пирони и дори гаечен ключ е близо един килограм.

Близо два часа е продължила операцията в университетската болница, като лекарите са извадили от стомаха на пациента близо килограм метални предмети. Самите лекари, коментират операцията, като необичайна.

Пациентът е бил докаран в болницата по спешност с болки в корема. След направена снимка лекарите изумени виждат необичайните предмети. Веднага започват животоспасяващата операция. Екип от пет души е направил операцията, като в хода й откриват изключително много метални предмети.

„Намерихме ги в стомаха му и в дванадесетопръстника. Виждате доста голямо количество железен материал. Разнообразен, пирони, дръжки на лъжици, гаечни ключове, телове”, казва хирургът д-р Ален Петров.

Общо откритите в стомаха на 27-годишния пациент метални предмети са 23. Вероятно са погълнати през годините назад и са създавали проблем на пациента дълго време.

„Най-вероятно е имал перфорация, защото намерихме едното парче тел, което беше достигнало до кожата. Това означава, че с годините тази тел е пробила стомаха, достигнала е до кожата, но организмът се е справил с тази перфорация”, допълва д-р Петров.

Д-р Петров обяснява, че човек не усеща нужда от прием на желязо и случаят най-вероятно се касае за психично заболяване, където хора ядат различни материали. Според медиците подобни случаи не са рядкост.

„Обикновено такива случаи се наблюдават при пациенти, които са в затворите, лишени от свобода, те поглъщат дръжки на лъжици и пирони с цел най-вероятно да напуснат от затвора”, допълва д-р Петров.

Към момента животът на пациента е вън от опасност. Той е настанен в реанимацията на старозагорската болница за наблюдение. 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.