Представленията са отложени

Близо 10 000 лева може да достигне сумата за отстраняване на щетите след наводнението в театъра на „Армията”. Това съобщи директорът му Мирослав Пашов. За момента театърът остава затворен за неопределен период. Всички, закупили билети, ще бъдат компенсирани, посочиха от ръководство.

Само месец след като отново отвори врати Театърът на армията се наложи да затвори. Причина се оказа потопът, излял се над София, който залива камерната зала. Водата достигала половин метър, а часове служители на театъра отводнявали засегнатите помещения.

„Вчерашният ден беше един кошмар за нас. Залата, декорът и сцената - всичко беше във вода”, каза директорът на театър „Българска Армия”.

 

 

Основен ремонт на сцената последно е правен преди две години, отново заради наводнение. Тогава вложените средства за възстановяването са били около 16 000 лева. Сега, ръководството се надява сумата да бъде по-малка.

Общо четири са представленията, които са отложени. Публиката обаче ще бъде компенсирана. „Има въведена система с ваучери още от времето на пандемията. Хората си взимат и по тяхно желание, когато отворим, ще могат да си изберат ден и час”, обясни Пашов.

Провалена е премиерата на представлението „Урок по Български” по Иван Вазов. Сред актьорския състав, подготвял се през времето на пандемия, е и актрисата Лара Златарева.

„Емоцията е повече от 50% унищожена. Не усещаш дъха и реакциите на хората, които те зареждат”, сподели Златарева.

Повече гледайте във видеоматериалите.