Мери Тръмп събра подробности от живота на американския президент в книга

Племенницата на Доналд Тръмп разкрива шокиращи неща от живота на чичо си. Мери Тръмп го нарича нарцисист и сравнява сегашния американски президент с 3-годишно дете, което знае, че не е обичано в новата си книга, предаде БГНЕС.

“Не мога да му позволя да съсипе страната ми”, пише Мери Тръмп, цитирана от СиЕнЕн.

Книгата “Твърде много и никога достатъчно: Как семейството ми създаде най-опасния човек на света“ предстои да бъде публикувана идната седмица – по-малко от четири месеца преди президентските избори, на които Доналд Тръмп се надява да спечели втори мандат. Книгата от 240 страници се базира на спомени, разговори с членове на семейството и документи. 

Какво пише Мери Тръмп?

В книгата си Мери Тръмп определя чичо си като нарцисист и го сравнява с тригодишно дете, което знае, че не е обичано. Затова егото му е много крехко и трябва непрестанно да бъде подхранвано, "защото дълбоко в себе си той знае, че не е нищо от това, за което се представя", пише тя.

Когато Тръмп се кандидатирал за президент, най-голямата му сестра Мериан е казала, че “той е клоун” и че "това никога няма да стане". А когато той започнал да получава подкрепа от популярни евангелистки свещеници, Мериан коментирала: “Единственият път, когато Доналд отиде на църква, беше, когато камерите бяха там. Това е невероятно. Той няма никакви принципи”.

Според книгата, самата Мериан е получила поста си на съдия в Ню Джърси чрез лично ходатайстване от Тръмп. “Доналд мислеше, че ще е полезно да има близък роднина като съдия в щата, в който планира да развива сериозен бизнес”, пише Мери Тръмп.

"Самовлюбен нарцис"

За чичо си, Мери Тръмп пише, че "никога нищо не е достатъчно." Поведението му говори за патологичен нарцисизъм.

„Това е повече от просто нарцисизъм“, смята тя. „По същество Доналд е слаб човек, крехкото му его се нуждае всяка минута от подсилване, защото дълбоко в себе си той знае, че изобщо не е това, което иска да изглежда.“

Доналд Тръмп следва примера на баща си

Племенницата на Доналд Тръмп твърди още, че настоящият американски президент е бил приет в Пенсилванския университет, след като е платил на някого да издържи теста SAT вместо него. Той е избрал “умно дете с репутация на добре справящ се на тестове” и го е компенсирал за услугата.

Мери разказва за сложните отношения между нейния баща и дядо ѝ. Когато Фред Тръмп-младши решил да става пилот, баща му Фред Тръмп бил против и никога не му простил това. Разривът между двамата отворил бездна, в която се наместил Доналд. Мери определя Фред Тръмп-старши като “социопат”, който изисквал пълна лоялност от хората около него. Затова според нея и Доналд се опитва да има пълен контрол над живота и решенията на хората около себе си.

"Унищожи Доналд"

Мери Тръмп описва подробно как тайно е изнесла от адвокатската кантора 19 кутии с документи, свързани с данъчните дела на чичо й през 90-те години и ги е предала на „Ню Йорк Таймс“. Вестникът, известен с критичното си отношение към Доналд Тръмп и Републиканската партия, използвал тези материали при подготовка на журналистическо разследване от 14 000 думи.

"През 90-те години съмнителните данъчни схеми, включващи откровена измама, му помогнаха значително да увеличи наследеното от родителите си", пише Мери Тръмп.

Според думите й, репортерите на „Ню Йорк Таймс“ се обърнали към нея за съдействие през 2017 година. Тя мислила около месец и най-накрая се решила, като видяла как Доналд Тръмп „прави законите на пух и прах и тъпче слабите и уязвимите“.

„За мен не е достатъчно да постъпя в доброволческа организация, която помага на сирийските бежанци. Моят дълг – това е да унищожа Доналд!", пише племенницата.

Коя е Мери Тръмп?

Тя е на 55 години. Има докторска степен по медицинска психология. Баща й е по-големият брат на Доналд Тръмп. Той е починал през 1981 г. на 42-годишна възраст от сърдечно заболяване, причинено от алкохолизъм.

През 2018 г. Белият дом започна кампания срещу злоупотребата с опиати. Президентът заяви, че съдбата на брат му отчасти го е подтикнала към тази идея. В миналогодишно интервю за "Вашингтон пост" Доналд Тръмп каза, че съжалява, че семейството му е принуждавало брат му да прави бизнес, към което не е имал склонност.

Мери Тръмп досега избягваше широката публичност. След като чичо й спечели изборите през 2016 г., тя туитва: "Най-лошата нощ в живота ми. Трябва да бъдем съдени за това. Жал ми е за страната ми.