Мъжът е задържан

Въоръжен мъж взе 20 души за заложници в автобус в украинския град Луцк, като заплаши да го взриви.

Нападателят, руски гражданин с множество криминални регистрации, твърди, че има гранати и автоматично оръжие, с което е стрелял. Малко по-късно от мястото се чуха и експлозии.

Българският капитан, отвлечен от пирати край Бенин, вече е на свобода

Нападателят е публикувал исканията си в Twitter и обяснил, че така протестира срещу системата. Полицията следи акаунта му и се опитва да влезе в контакт с него. Целият район е отцепен, на мястото са повикани специални части. Пристигнал е министърът на вътрешните работи на Украйна, който координира операцията.

„Той е публикувал исканията си в социалната мрежа. Те не са специфични, общи са. Не бил удовлетворен от ситуацията в страната. Мъжът вече е идентифициран. Водим преговори с него, но той отказва да окаже съдействие”, каза Юри Крошко, директор на полицията.

Мъж взе заложници в банка в Москва, заплаши да взриви сградата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Към 21 часа стана ясно, че терористът е освободил трима души. Това съобщи министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков. 

Министърът публикува видео, в което се вижда човек в полицейска униформа да се отдалечава от автобуса, придружавайки две жени и дете. Според украински медии терористът е освободил бременна и възрастна жена. Заместник-вътрешният министър Антон Герашченко посочи, че в автобуса са останали около десет души, информира БТА. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Редактор: