Страната постига решителен напредък в ракетните и ядрените технологии

Северна Корея успешно миниатюризира ядрените си оръжия, продължава да изгражда балистични ракети и използва редица гениални средства за избягване на санкциите - от контрабанда на въглища до изпращане на работници в чужбина. Това се казва в нов доклад на ООН, пише агенция "Фокус".

Ким Чен Ун се извини за убийство

Новият доклад на експерти, назначени от Съвета за сигурност на международната организация, подчертава неефективността на санкциите, целящи да окажат натиск върху Ким Чен Ун да се откаже от оръжията си за масово унищожение.

Документът потвърждава в детайли това, което на мнозина чуждестранни експерти отдавна е известно - че Северна Корея постига решителен напредък в ракетните и ядрените технологии. Въпреки че санкциите, както и самоизолацията на страната по време на пандемията от новия коронавирус, имат своите икономически ефекти, режимът в Пхенян все още намира начини да купува и продава забранени стоки на международните пазари, твърдят експертите.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.