Парламентът на Франция гласува със 71 гласа „за” и 35 „против”

Поради нарастващата вълна от коронавирус във Франция, властите подготвят варианти за ограничения до пролетта на 2021 г., съобщи БГНЕС.

Парламентът на Франция със 71 гласа „за” и 35 „против” гласува решение за удължаване на извънредното положение до 16 февруари 2021 г.

СЛЕД НОВИТЕ ЗАБРАНИ: Центърът на Париж отново опустя (ВИДЕО+СНИМКИ)

Текстът беше представен през седмицата в министерския съвет, а до началото на ноември се очаква да бъде гласуван от Сената (горната камара на парламента).

Вчера Франция прескочи границата от над 1 милион заразени, като през последните 24 часа бяха регистрирани 45 422 нови случая. Увеличи се и броят на смъртните случаи с нови 138 за изминалото денонощие.

Франция протестира срещу обидни изказвания на Ердоган

Министърът на здравеопазването Оливие Веран заяви, че през следващите седмици очаква ръст на заболелите и на смъртните случаи.

С оглед предотвратяване разпространението на коронавируса, в 54 департамента в страната и в Полинезия е въведен полицейски час. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си