32% от анкетираните очакват COVID кризата да продължи повече от година

Нововъведените мерки срещу коронавируса в България получават подкрепа от обществото, показва телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл" с 800 интервюта, проведен в периода 27-29 ноември.

56% от запитаните одобряват мерките, а 42% - не. 32% от българите очакват COVID кризата да продължи повече от година. Надеждата на 25% е, че кризата ще отшуми до пролетта, 16% смятат, че тя ще продължи до лятото, 3% допускат завършекът й да e през есента, а 9%  чак в края на 2021 г. Останалите признават, че не могат да определят. В началото на лятото около 60% от българите бяха на мнение, че кризата ще отмине в края на тази годината.

Близо 2/3 от запитаните се съгласяват, че кризата, свързана с COVID-19 на практика е объркала живота им. 34% не смятат така.

Прочуването е проведено в периода 27-29 ноември. Направени са 800 интервюта по телефона. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си