Мая Санду поиска изтеглянето на руски миротворци от непризнатата от никого сепаратистка област Приднестровие

Генералният секретар Йенс Столтенберг заяви, че намиращите се руски войски в Молдова и Приднестовието са в нарушение на международното право:

"Видяхме как Русия разгръща войски в нарушение с желанията на различни правителствата на най-близки до нас страни, как анексира незаконно Крим, как продължава да дестабилизира Източна Украйна, как руски войски се намират в части на Грузия, Молдова и Приднестровието. Това е нарушение на териториалната цялост на Молдова  и е още един пример как Русия много често не спазва международното право", каза Столтенберг. 

Външните министри на страните от НАТО обсъждат изтеглянето от Афганистан

Вчера новоизбраният проевропейски президент на Молдова Мая Санду поиска изтеглянето на руски миротворци от непризнатата от никого сепаратистка област Приднестровие. От Кремъл отговориха, че това може да заплаши крехкото статукво.

Столтенберг изрази безпокойство от смазването на мирните протести в Беларус и допълни, че народът на страната е този, който трябва да реши съдбата си.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БНР