Той си отиде на 64 години

Паоло Роси, световен шампион и голмайстор с Италия през 1982 г., почина на 64-годишна възраст. Съпругата му Федерика Капелети съобщи тъжната новина в профила си в Instagram, съобщава Dariknews.bg.

Преименуваха стадиона на Наполи в чест на Марадона

Паоло Роси почина в Рим. От години той се бореше с неизлечима болест.

Със „Завинаги“ се прости с любимия си съпругата му, публикувайки снимка на двамата във Facebook. Журналистката, омъжена за Роси от 2010 г., добави: „Никога няма да има никой като теб - уникален, специален. След теб остава абсолютното нищо...“


Заместник-директорът на RaiSport Енрико Вариале написа: „Много тъжна новина - напусна ни един от незабравимите, който накара всички ни да се влюбим в онова лято на 82-ра. Той беше ценен и компетентен колега през последните години ".

Глобиха Меси за жест на почит към Марадона (СНИМКИ)

Роден в Прато на 23 септември 1956 г., Паоло Роси печели титлата на голмайстор в онова Световно първенство през 1982 г. в Испания, когато играе под ръководството на треньора Енцо Беарзот. През същата година футболистът печели и Златната топка. Със своя изумителен хеттрик за 3:2 срещу фантастичния отбор на Бразилия от 1982 г., считан от мнозина за най-великия състав в историята на световните първенства, Паблито вписа завинаги името си сред най-големите във футбола.

С "Ювентус" на Джовани Трапатони през 80-те години Роси печели две титли в първенството, Купата на Италия, Купата на носителите на купи, Европейската суперкупа и Купата на европейските шампиони през 1985 г.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.