Той трябва да встъпи в длъжност на 20 януари

Избирателната колегия в САЩ се събира днес, за да гласува за президент на страната. За спечелване на президентски избори са нужни 270 електорални гласа.

Без изненади преминава избирането на президента на Съединените щати. Членовете на Избирателната колегия продължават да подават своите гласове. Досега нито един щат, в който Доналд Тръмп искаше да отмени резултата от вота на 3-ти ноември не е се съобрази с неговото желание.

Обикновено гласуването на Избирателната колегия е само формалност, която никой не следи отблизо. Тази година кампанията на президента Тръмп и негови сътрудници заведоха над 50 жалби и дела, опитвайки се да спрат обявяването на Джо Байдън за победител. Заради това  всяка стъпка от дългата и тромава процедура се следи подробно.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.