Гостите на сватбата също са се включили в инициативата

Младоженци призоваха гостите на сватбата си да не им купуват букети и вместо това да оставят пари за дарение. Събраните средства влюбената двойка предостави на Първо детско отделение в УМБАЛ-Бургас, съобщиха от лечебното заведение.

Дарителите са Ренета и Стоян Николови, които са станали семейство на 2 октомври в Поморие.

Със събраната сума е закупена апаратура - пулсоксиметри, дигитален термометър и обикновени термометри, детски апарат за кръвно налягане и лекарска чанта, оборудвана с всичко необходимо за спешен транспорт.

БЛАГОРОДЕН ЖЕСТ: Спортисти дариха средства за закупуване на детска линейка

„Всичко вече е доставено в отделението, започваме да го използваме и благодарим на тези млади хора за жеста“, сподели началникът на отделението д-р Борис Ангелов. Екипът на лечебното заведение пояснява, че Ренета и Стоян са поредната двойка, която посвещава сватбата си на благотворителна кауза.

„Българската Коледа“ ще помогне на деца с хронични заболявания

"Само за тази година четири млади семейства подкрепиха медиците от Отделенията по неонатология и Първо детско отделение с дарения за необходима апаратура и консумативи", допълват от болницата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: Агенция "Фокус"