Средствата са предвидени и за реставрации

На днешното си заседание Министерският съвет отпусна 3 179 921 лева за Българската православна църква.

„Сърдечна благодарност, в годините Вие винаги сте помагали на Църквата и богословското образование”. С тези думи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан се обърна към членовете на правителството.

Митрополит Йоан изрази благодарност за финансовата подкрепа от 300 000 лева, с които ще бъдат извършени ремонтни и реставрационни дейности по Катедралния храм „Успение Богородично“ във Варна, както и за отпуснатите 200 000 лева , с които ще бъде довършено строителство храма „Св. Прокопий Варненски“.

В рамките на одобрените за БПЦ средства са предвидени също така 2 200 000 лева за ремонт и реставрационни дейности за сградата на Богословския факултет на Софийския университет, както и 479 921 лева за Софийската духовна семинария.

„Благодаря на всички свети отци, които обикалят по болниците и дават кураж и сила на болните в пандемията“, заяви от своя страна премиерът Бойко Борисов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.