Той отне телефона на журналиста Полина Паунова и се саморазправи с други хора

Две години „пробация“ е наказанието на подсъдим за извършени от него хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост, както и за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди спрямо двама души по време на партийно събиране на политическа партия в столицата, съобщиха от прокуратурата.

Напрежение между протестиращи и делегати на конференцията на ГЕРБ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Подсъдимият се е признал за виновен за действията си в района на „София тех парк“ от 5 август 2020 г. Той изтръгнал мобилен телефон от ръката на журналиста Полина Паунова и демонстративно го захвърлил, докато тя и други журналисти заснемали действията му пред много хора по време на партийното събиране.

Мъжът е признат за виновен и за това, че нанесъл удар с юмрук в корема на Н. А., с което му причинил контузия. Деянието е осъществено по хулигански подбуди, без извършителят да е бил провокиран от пострадалия. На същото място подсъдимият нанесъл удари с юмрук в лицето и рамото на Й. Х., с което му причинил лека телесна повреда. 

Извършителят е признал вината си, като се е отказал от разглеждане на делото по общия ред. За всички деяния с определение на Софийския районен съд, с което е одобрено постигнато споразумение и е наложено наказание „пробация“ за срок от две години.

Определени са пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в курсове за обществено въздействие.

Определението на съда е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Редактор: Георги Генов