Взривът избухнал в 1:30 часа сутринта

Силна експлозия срина хотел в северозападния гръцки град Костур, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini, като пояснява, че няма постъпили данни за пострадали. Взривът, избухнал в 1:30 часа сутринта, е съборил триетажната сграда и разпръснал стъкла и метални предмети в радиус от най-малко 80 метра, предава Агенция „Фокус”.

Шест станаха жертвите на пожара в COVID болница в Букурещ

На място са били изпратени пожарникари от Костур. Полицията отцепила района и блокирала движението по главната магистрала, водеща към града. Според собственика на хотела той не работел от година и в сградата нямало никого в момента на инцидента.

Гърция не бърза да налага нова национална карантина

Причините за взрива все още не са ясни. 3-звездният хотел се намира на 4-ти км от националната магистрала КостурАтина-Солун, до Костурското езеро. Построен е в началото на 70-те години и е напълно реновиран през 2010 г., като предлага 75 стаи и пет апартамента.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Редактор: Георги Генов
Източник: Агенция „Фокус”