Жълт код за опасно студено време утре е обявен само за няколко области

В следващите часове - температурите отново ще паднат рязко. Трън отново ще е едно от най-студените места, през тази нощ там се очаква да стане минус 18 градуса. Утре ни очаква още един мразовит ден, който ще е последният такъв за тази седмица. Сутринта в котловините на запад очакваме до минус 15, а в останалите райони ще са от минус 12 до минус 5.

Жълт код за опасно студено време този път е обявен само за няколко области на Югозападна България.

СНЕЖЕН КАПАН: Тежка зима обхвана и Гърция, Турция, Русия и САЩ (ВИДЕО)

До обяд ще е предимно слънчево, а следобед от северозапад облаците ще започнат да се увеличават. Вятърът ще смени посоката си от югозапад и това ще сложи край на студеното време.

Максималните температури утре навсякъде ще са положителни и ще достигат от 2 до 7 градуса.

В планините ще се затопли  и стойностите ще са около нулата. До обяд ще има много слънце, а следобед - облаците ще се увеличат. Привечер на места в Рила и Стара планина е възможно да превали.

ЛЕДЕНО СТУДЕНО: Ники Василковски направи „Ефектът на Мпемба” (ВИДЕО)

В четвъртък над Източна България ще е предимно облачно със слаби превалявания от дъжд и сняг. Повече слънце ще има на запад. В петък валежи не очакваме. Вятърът ще отслабне и затоплянето ще продължи. В събота ще е по-облачно, а в Западна България слабо ще превали. В неделя ще има повече слънце. Дневните температури ще достигат от 4 до 9 градуса.

В началото на новата седмица ще е предимно слънчево, а към вторник и сряда очакваме температури до 18-19 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.

 

Редактор: Росана Манева