За това алармираха от фармацевтичната компания

Фалшиви ваксини срещу COVID-19, представяни за препарати на Pfizer/BioNTech, са били открити в Мексико и Полша. Това обявиха от самата компания, цитирани от вестник „Уолстрийт джърнъл”.

По време на две независими едно от друго разследвания в двете страни са открити шишенца, съдържащи неуточнена лекарствена течност, която е била изследвана от фармацевтичната компания. Оказало се, че в Мексико препаратите, представяни за ваксини били с фалшиви етикети, а тези в Полша, съдържали медикамент срещу бръчки.

Pfizer/BioNTech увеличават дозите на до 2,5 милиарда през 2021 г.

Близо 80 души в клиника в Мексико сити са били имунизирани с фалшивите ваксини, които стрували по около 1000 долара за доза. Шишенцата, които били съхранявани в обикновена хладилна чанта, били и без правилните идентификационни номера, поставяни от производителя. В Полша няма ваксинирани с фалшивия препарат, който е бил иззет от апартамента на заподозрян, съобщиха местните власти.

Случаят с фалшивите ваксини на Pfizer/BioNTech е пореден от началото на имунизационната кампания по света, тъй като препаратите срещу COVID-19  са най-търсената в момента стока.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК