Други четирима са ранени в спор между политически противници преди изборите

Поддръжник на управляващата политическа партия в Албания е бил убит, а четирима души, включително полицейски служител, са ранени при стрелба след спор между два противникови политически лагера преди предстоящите парламентарни избори в неделя, съобщава Ройтерс.

Еди Рама: България блокира Македония заради свои интереси

Стрелбата е станала днес следобед в град Елбасан, на около 45 километра от столицата Тирана, където активист на Социалистическата партия на премиера Еди Рама е бил убит пред офиси на опозиционната Демократическа партия.

Десетина души, включително основният заподозрян, който е бивш полицейски служител, са били арестувани след инцидента, съобщи полицията. Албанските медии посочиха, че убийството е станало след спор между поддръжници на социалистите и на демократите. Нито една от двете партии не е коментирала инцидента.

Глобиха албански министър с 40 000 евро за парти в ресторант

Албанците ще гласуват в неделя за нов парламент на избори, които според анкетите ще бъдат оспорвана надпревара между партията на Рама и опозицията, водена от демократите.

Ситуацията в Елбасан беше напрегната по време на предизборната кампания. Преди месец поддръжници на партията на Рама влязоха в сблъсъци с привърженици на демократите, когато двете партии имаха митинги по едно и също време.

Рама, който ще се опита да спечели трети мандат в неделя, е на власт от 2013 г. Той е критикуван от опозицията, че не успява да спре широкоразпространената корупция, отбелязва агенцията.

Източник: БТА