Онлайн търговци обещават гладка и стегната кожа за броени дни

Онлайн търговци обещават гладка и стегната кожа за броени дни. Магичните свойства на т.нар. „серум на младостта” се рекламират в десетки сайтове в интернет. Обещанието е, че благодарение на продукта бръчките ще изчезнат за 21 дни.

Реални резултати за кожата или поредна заблуда в интернет? По пътя на вълшебния продукт тръгна Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.

В търсене на най-доброто за своята кожа потребителят Милена Николаева също е попадала на безброй варианти, които пазарът за подмладяване предлага, но очакваните резултати не идвали.

„Това, че всеки има достъп до социалните мрежи дава възможност да се продават продукти със съмнителен произход. Аз самата съм попадала на много странни реклами”, разказва жената.

Популярни личности - жертви на нова измама в интернет

Преди дни вниманието й привлича реклама, която обещава гладка като коприна кожа след 21 дни. Според офертата т.нар. „серум на младостта” ликвидира бръчките за броени дни и връща биологичната възраст на кожата с 15, 20 и дори 25 години. Обещанието за ударни резултати в кратки срокове обаче я усъмнява. Затова и преди да провери ефекта от вълшебния продукт, търси съвет от лекар-специалист.

„Такива резултати биха могли да бъдат постигнати единствено с оперативна намеса.  Определено се предлагат продукти, които не са лицензирани, продукти, които са без етикет, без съдържание и е добре да се проверяват преди да се употребяват”, каза естетичният дерматолог Велислава Томова.

"НА ТВОЯ СТРАНА": Нова измама в интернет

Показваме продукта и на регистрираните производители и търговци на козметика. Според бранша вълшебният крем не отговаря на нито едно от изискванията в европейските регламенти, а нарушенията при предлагането му са десетки.

Купувайки тези продукти, не само няма да се лишим от бръчките, но може да жертваме и здравето си, предупреждават експертите.

Колко опасни могат да бъдат подобни продукти - гледайте във видеото.

Очакваме вашите сигнали и предложения за теми на имейла и Facebook страницата на рубриката „На твоя страна”.