Полицията използва сълзотворен газ

Със сълзотворен газ гръцката полиция разпръсна демонстрация в Атина срещу законопроекта за задължително ваксиниране, внесен от правителството днес. Демонстрация се състоя и в Солун. С национални знамена хиляди гърци се събраха на централния площад "Синтагма" в гръцката столица.

Още гръцки острови са под риск от строги противоепидемични мерки

С плакати "Устояваме свободата си, искаме демокрация, "Няма да допуснем фашизма на правителството" демонстрантите предупреждават депутатите от всички партии да не подкрепят при гласуване задължителното ваксиниране. Присъстваха и медицински работници, които заявиха, че не са против ваксината, а против задължението да се имунизират, за да останат на работа.

Туристи на остров Миконос масово напускат заради полицейския час

Полицията използва сълзотворен газ ,за да разпръсне демонстрантите, като не им позволи да достигнат до парламента. В центъра на Солун също се събраха много гърци. Те скандираха и срещу медиите, които умишлено  рекламират ваксините, като единствен път за спасение от коронавируса.

Няма да допуснем ултиматума на правителството "работа срещу ваксина", казаха пред медиите участниците в протестите. "Това е чист фашизъм" коментират в социалните мрежи.

Източник: БНР