Страната се движи в грешна посока, предупреди д-р Антъни Фаучи

Пандемия на неваксинираните. Така главният медицински съветник на Белия дом определи пика на случаите на COVID-19 в Съединените щати.

„Страната се движи в грешна посока", предупреди д-р Антъни Фаучи. По думите му броят на новите заразени расте сред неваксинираните, а вариантът Делта бележи огромен ръст в районите с ниско ваксинационно покритие.

PCR тестът остава при пътуване до Великобритания и за ваксинираните

Американските здравни власти обмислят вариант, при който носенето на маски да е задължително и за имунизираните американци. Обмисля се и поставяне на трета, бустерна доза при уязвими групи от хора.

„Ако погледнете моделите, които са направени през последните 18 месеца, в по-голямата си част те са изключително точни. Така че, не съм сигурен, че ще бъде най-лошият сценарий, но няма да бъде добре. Движим се в грешната посока”, заяви той.

Рестрикции за неваксинираните може да са необходими и в Германия, ако броят на случаите в страната достигне нов пик в следващите месеци. За това предупреди Хелге Браун, шеф на кабинета на канцлера Ангела Меркел. Той обаче подчерта, че не очаква налагането на нов локдаун в страната. По думите му е възможно хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат допускани в ресторанти, киносалони и стадиони, защото рискът е много висок. Браун подчерта, че е изключително важно хората да се ваксинират, за да се предпазят от тежко протичане на болестта и защото имунизираните ще имат повече свободи.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК