Ден след прожекцията на лентата Самюел Бенчетрит застана пред нашата камера

В рамките на 74-то издание на филмовия фестивал в Кан беше представен филма „Любовна песен за двама“ на режисьора Самюел Бенчетрит. В лентата участва съпругата му Ванеса Паради, с която рядко се появяват заедно, но за премиерата на продукцията двамата преминаха по червения килим. В лентата участва и актрисата Валерия Бруни Тедески, а специално  за да я подкрепи се появи сестра й – Карла Бруни Саркози.  

Ден след прожекцията на комедията Самюел Бенчетрит застана пред нашата камера. Ето и цялото интервю.

Здравейте,г-н Бенчетрит, за мен е истинско удоволствие да се срещнем в Кан, където представихте новия ви филм “Любовна песен за двама“? Как мина премиерата?  

Беше наистина прекрасно! Всичко се случи по-възможно най-хубавия начин! Винаги е изключително вълнуващо да покажеш филм в Кан. А сега още повече, в ситуация на световна криза, много съм щастлив! Особено след като миналата година фестивалът не се състоя. И да бъдем тук заедно с всички актьори е наистина страхотно, тъй като имахме възможност да се съберем отново заедно. Беше невероятна премиера! 

ЕКСКЛУЗИВНО ОТ КАН: Любимката на Франция Адел Екзарчопулос

Какъв е сюжета на филма “Любовна песен за двама“. Какви са темите, които засягате? 

Това е филм-комедия, филм за любовта! Разказва историята на една прислужница, която живее в Северна Франция, на пристанището. Заедно с останалите хора там са изправени пред редица комични ситуации – но именно любовта е това, което ги крепи и ги кара да осмислят живота си и да бъдат себе си. Филмът е поклон към музиката, поезията, театъра и изкуството…  

Но в същото време можем ли да кажем ,че филмът е черна комедия?  

 -Да! Да, абсолютно. Има абсурдни ситуации – героите са образовани хора, но в същото време са простовати. И определено бих казал,че е черна комедия. Та самият ни живот е една черна комедия – не сте ли съгласна?    

ЕКСКЛУЗИВНО: Българинът, който участва във френски филм на фестивала в Кан (ВИДЕО)

Във филма участват две от най-любимите френски актриси – Валерия Бруни Тедески и съпругата ви - Ванеса Паради? Как се спряхте на тях за главните роли?  

Вече съм снимал с тях, правили сме няколко филма заедно. Познавам ги добре. За мен е истински късмет да мога да правя кино с такива талантливи актриси. Чудесно е! Споделяме всичко.  Изключително умело се превъплъщават в образите, които им  поднасям, но в същото време те са свободни да импровизират и да обогатят персонажите си. Винаги се вслушвам в това, което предлагат и обикновено много ми харесва.  Знаете ли – тук ще откриете една различна Ванеса Паради, защото това е комедия – във филма тя заеква, променя се, забавлява се – имаше много моменти, в които дори аз се изумявах. Влезе перфектно в ролята си.   

Както вече споменахте, това е една история за любовта –   в релания живот с Ванеса сте съпрузи – успявате ли да пренесете обичта , страстта от релания живот и на снимачната площадка?  

С нея работим много лесно заедно, защото се познаваме добре. Но когато снимаме всеки подхожда отговорно – аз съм режисьор, а тя е актриса и имаме един изпълнен с работа ден. И така е нормално! 

ЕКСКЛУЗИВНО: Тим Рот и Вики Крийпс представиха филма си на фестивала в Кан (ВИДЕО)

На френски заглавието на филма е „Музика, която не звучи за никого“ … Каква е ролята на музиката в продукцията?  

Музиката е в сърцата на моите герои. Това е музиката на любовта, онази, която ги докосва дълбоко. Изпълненията във филма идват от там, където любовта витае във въздуха – а именно вариететата. Честно казано все повече ми харесват френските серенади….   

ОТ ФЕСТИВАЛА В КАН: Бенисио дел Торо ексклузивно пред NOVA за новия си филм

След премиерата, какви бяха реакциите на хората, какво ви казаха веднага след прожекцията?  

Не знам. Трудно е да го определя с няколко думи, това е един малко странен момент, изпълнен с еуфория, винаги има много  зрители. Опитвах се да  уловя какво има в погледа им. Имах усещането за топлина, която идваше от хора,  изпълнени със щастие да споделим заедно този миг. Мисля, че филмът им въздейства. Почувствах любов! Бях изключително развълнуван,  беше много хубав момент! 

Много ви благодаря за това интервю и не спирайте да разказвате истории за любовта! 

Много мило! Благодаря ви! За мен беше удоволствие!  

Целия разговор гледайте във видеото.

Най-интересното от кинофестивала в Кан (ВИДЕО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Летисия Каста - френската богиня на модата и киното (ВИДЕО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Летисия Каста - френската богиня на модата и киното (ВИДЕО)

Обявиха кой филм печели "Златната палма" на кинофестивала в Кан (СНИМКИ)

ЕКСКЛУЗИВНО ПО NOVA: Мария Бакалова от червения килим в Кан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.