Преди дни кола на МВР блъсна и уби момиченце в Пазарджишко

В Пазарджик и в още няколко населени места в региона стартира подписка с искане за справедливо наказание за полицая, който преди седмица прегази 8-годишно дете на пешеходна пътека в центъра на село Братаница. Ден след инцидента 43-годишният Владимир Панайотов бе пуснат под парична гаранция от 5000 лв. и оттогава няма никаква информация по случая. Близките на жертвата са обезпокоени и се опасяват да не бъдат прикрити доказателства.

САМО ПРЕД NOVA: Разказът на бащата на прегазеното 8-годишно дете

„Едно дете не струва 5000 лв. Няма такава държава! Настояваме за максимална присъда. Случаят ще се потули. Този човек си мисли, че е над закона. Моника беше най-малкото ни дете. Тя ни беше радостта и гордостта. Жена ми още е в шок. Нито се храни, нито пие вода", разказа в ефира на „Здравей, България" бащата на детето Марин Калоферов.

„Организирахме подписка, защото това, което искаме, не се случва. Главният прокурор направи изявление, че полицаят ще бъде наказан. След това обаче той беше пуснат под гаранция", заяви Петър Петров, близък на семейството.

 

 

Междувременно NOVA научи, че шофьорската книжка на 43-годишния полицай е отнета. Адвокатът му - Любомир Любомиров, отрича твърденията, че има опасност да се укрие.

„Не е задължително винаги да бъде задържано лице, особено при непредпазливо престъпление. За какво да се укрива? Има две деца и съпруга. Съпругата му на кого ще я остави?”, заяви той.

Тъй като разпитите и разследването в Пазарджик се водят от колеги на антимафиота, близките се опасяват част от доказателствата да не бъдат прикрити. И  настояват случая да се поеме от главния прокурор.

Жителите на Братаница продължават да настояват и да се обезопаси пешеходната пътека в селото.

Повече гледайте във видеото.

Кола на МВР блъсна и уби 8-годишно дете в Пазарджишко