По главата и тялото на детето имало множество травми

Мъж от старозагорското село Хрищени е убил двумесечния си син. 31-годишният Г.И. е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура-Стара Загора за това, че умишлено е умъртвил бебето, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Баща уби с нож двегодишното си дете

При разследването е установено, че майката на детето е потърсила медицинска помощ. На място е пристигал дежурен екип, който е констатирал смъртта на бебето. По главата и тялото на детето имало множество травми.

Първоначално майката е подала сигнал до тел. 112 затова, че детето не се чувства добре, научи NOVA. Семейството, което има четири деца, първоначално заявили пред разследващите, че детето е паднало от детска количка. По-късно става ясно, че бащата е убил и е нанасял жестоки удари по тялото на детето.

Мъжът е с множество присъди. Излязъл е от затвора преди месеци, научи още NOVA. А хората от старозагорското село споделиха, че са втрещени от случилото се.

Баща хвърли детето си от мост край Габрово и заплаши да сложи край на живота си (ВИДЕО)

От заключението на назначената съдебно-медициска експертиза е установено, че смъртта на бебето е настъпила като резултат от черепно-мозъчна травма. Обвиняемият Г.И. е задържан за срок от 72 часа. Предстои внасянето на искане в Окръжен съд-Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.И.

Репортер: Георги Манев