Има нанесени щети

Силно земетресение с магнитуд 7 по Рихтер разтърси югозападната част на Мексико.

До момента е потвърдено за един загинал. Епицентърът на труса е бил на 17 километра североизточно от крайбрежния курорт Акапулко.

Регистрираха трус от 4,4 в Източна Румъния

Мощният трус е усетен малко след 20.00 часа. Близо до епицентъра, в района на Акапулко, има нанесени материални щети, но за щастие не са големи. В щата Гереро, където се намира Акапулко, се съобщава за загинал мъж, затиснат от паднал стълб. Има паднали скали на пътища и повалени дървета. В столицата Мексико, която се намира на около 300 километра от епицентъра, трусът е бил усетен силно. Сградите са се разлюлели и хората са се уплашили.

„Бяхме на театрално представление и ни изведоха навън. Чухме алармата, всичко започна да се движи на втория етаж и бързо напуснахме сградата”, разказа Мариана, жител на Мексико.

 


 

 

Кметицата на Мексико сити обяви, че има доста пострадали сгради, но успокои съгражданите си, че няма жертви и пострадали. Почти по същото време президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор също успокои мексиканците, че няма сериозни материални щети.

На много места в столицата е имало прекъсване на електрозахранването, а в небето проблясвали светкавици от късото съединение.

Трусът става ден, след като  17 души загинаха в пострадала от наводнение болница в централно Мексико. Проливните дъждове предизвикаха тежки наводнения и в покрайнините на столицата Мексико сити.

 

Регистрираха трус от 7,1 в Атлантическия океан

 

Източник: БТА