Това стана ясно на брифинг след заседанието на Министерския съвет

„Служебният кабинет застава твърдо зад продължаване подкрепата на бизнеса, конкрето този в туризма. С всички свои действия до момента осигурихме бизнес среда, която успя да съживи бизнеса в туризма. Този сектор в целия свят претърпя най-много загуби от корона кризата”, заяви служебният министър на туризма Стела Балтова след заседанието на Министерски съвет.

Тя посочи, че разработените мерки за икономическо и социално подпомагане продължават да работят. Надградени и разработени са и нови. Общо 17 са програмите и схемите за подпомагане на бизнеса. По неокончателни данни в момента помощта за туристическия сектор възлиза на над 685 млн. лв., подпомогнати са над 44 000 предприятия.

"Надяваме се, че актуализацията на бюджета скоро ще бъде приета, за да може мярката 60/40 да продължи да действа", посочи още министър Балтова.

„По отношение на мерките и динамиката в нашия сектор – да, тя съществува не само в България. Ето защо нашият служебен кабинет разработи здравен план за действие в условията на пандемията, за да може да има предвидимост за сектора. Помощта продължава, тя не е прекъсната”, категорична бе тя.