Ремонтите, стартирали през лятото, продължават в над 20 училища

Онлайн обучение за някои класове в София на старта на учебната година. Но не заради пандемията, а защото летните ремонти в сградите им не са приключили. Със сигурност в тази ситуация ще се окажат част от децата в 75-то училище.

Отпускат над 32 млн. лв. за ремонти и оборудване на училища

Два дни преди 15-ти септември вълнението сред ученици, родители и учители нараства. За някои от тях обаче първият присъствен ден в клас ще се отложи с няколко дни. На старта на лятото ремонти са започнали в 117 училища. В 23 от тях работата още продължава.

„Някъде, ако се наложи за 1-2 дни, както в 75-то училище, може би големите ученици ще са онлайн, но не повече от 3-4 дни, не повече”, увери кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

30-то СУ “Братя Миладинови” ще посрещне 15 септември с обновена спортна база и двор.

Още над 800 000 лв. за детски градини и училища

„Не можем да повярваме как изглежда днес училището ни. След началото на учебната година остават довършителните дейности по оборудване на стаите, но предвид епидемичната обстановка учениците ще бъдат по класни стаи. Така че класни стаи са осигурени и ремонтни дейности няма да протичат след началото на учебната година”, увери директорът д-р Атанаска Рейха. Новият двор и салон радват и децата.

От общината твърдят, че ще има нужната организация продължаващите ремонти да не пречат на часовете.