Най-високият тийнейджър в света е канадецът Оливие Рио с ръст 227 см

От кучето с най-дългите уши до най-високия тийнейджър в света - Книгата на Гинес разкрива последните си рекордьори в изданието си за 2022 г.

Гимнастичката Бетани Лодж прави кълба напред в разстояние от 100 метра за 42 секунди и салта назад за 30 секунди.

„Невероятно е да поставиш рекорд на Гинес. Това е нещо, за което дори не съм мислила. Като малка винаги четях книгите с постиженията на хората от цял свят и гледах невероятните неща, които правят. За мен е нереално да получа този сертификат и да открия името си в книгата“, казва Бетани Лодж.

Американецът Зайон Кларк, който е роден без крака, счупи рекорда за най-бързото преминаване на 20 метра на ръце за по-малко от 5 секунди.

Японка отпразнува 117-ия си рожден ден (СНИМКА)

„За мен да бъда носител на рекорд на Гинес означава, че съм сред най-добрите в света. Но в същото време това е успех за семейството ми, за града ми, за хората, които ми помагат, защото без тях нямаше да стигна до тук“, споделя Кларк.

Най-високият тийнейджър в света е канадецът Оливие Рио с ръст 227 см.

Рекорд: Италианци изминаха с кола 4400 км за 45 часа (СНИМКИ)

„Прочетох страницата, която бе посветена на най-високия тийнейджър в света, и се оказа, че всъщност аз съм по-висок от него“, разказва Оливие Риу.

В Книгата на Гинес попада и Летиша Кай от Кот д'Ивоар. Тя постави рекорд за най-много прескачания на собствената си коса за 30 секунди – общо 60 пъти. 25-годишният модел, актриса и художник е известна с това, че прави скулптури с кичурите си, там са и най-ниските близначки в света както и най-високият бодибилдър (218 см).

Близначки на 107 г. от Япония са най-възрастните в света (СНИМКИ)

Кучето Луи, чийто собственик е американката Пейдж Олсънж, пък е домашният любимец с най-дългите уши в света - цели 34 см, а кучето Лollipop и котката Sashimi от Канада преминаха най-бързо 5 метра с тротинетка за времето от 4 секунди и 37 стотни.

РЕКОРД: Робот пробяга 5 километра (ВИДЕО)