Пред съда клиентката заявила, че са я подстригали по начин, различен от този, който тя е искала

Фризьорски салон в Индия е осъден да плати 20 милиона рупии или около 231 000 евро обезщетение. Причината за такова високо наказание е неправилна прическа.

В обяснението на присъдата съдът отбеляза, че заради дългата си коса клиентката, се е ангажирала с компании, които произвеждат или продават продукти за коса, пише Malay Mail.

На модела, потърсил услугите на салона, са ѝ отрязали косата по начин, различен от този, който тя е искала, като по този начин са нанесли големи загуби на бизнеса ѝ.

Салонът, който е част от известна хотелска верига в Делхи, може да обжалва присъдата, съобщи Би Би Си.

Жената е посетила хотела през 2018 г., за да се подстриже, като е дала специални инструкции на персонала за начина, по който иска да изглежда.

Колко често да се подстригваме според типа коса

От документите по делото става ясно, че фризьорката е отрязала голяма част от косата й, „оставяйки само десет сантиметра под рамото ѝ“.

„Тя вече не може да се погледне в огледалото. Нейната работа включва общуване с хора, което означава, че трябва да участва в срещи и интерактивни сесии. Но тя е изгубила самочувствието си заради косата си”, се посочва в съдебното решение.

Когато се оплакала в салона, от там ѝ предложили безплатна терапия за коса като компенсация за грешката.

Жената заяви пред съда, че въпросната терапия е била „съмнителна и е довела до допълнително увреждане на косата ѝ“.

В решението си съдът отбелязва, че ищцата е изгубила средства заради психическия срив след неправилното подстригване и болезнената терапия след това. Жената е напуснала работата си.

"Две години след този инцидент тя се е сблъсквала с болка и травма", се казва в изявление на съда.

Източник: БГНЕС