Спечели го Иван Димов в категорията до 67 кг

Трети медал за България в двубоите на Европейското първенство за 20 и 23-годишни щангисти. В категорията 67 кг при по-младите Иван Димов грабна бронза със сбор 291 кг., съобщават от Българския олимпийски комитет. Първенството се провежда във финландския град Рованиеми.

Снимка: БОК

Българинът и още няколко елитни тежкоатлети вдигаха в група Б, но въпреки това Димов се нареди сред призьорите. Той се справи чак в третото си изхвърляне със 130 кг, а след това направи три безгрешни опита в изтласкването – 150, 157, и 161 кг, съобщават от БОК. Така Димов се нареди 4-ти в първото движение, трети във второто и трети в общото класиране.

Шампион с 10 кг повече двубой стана арменецът Гор Сахакян.

БЪЛГАРСКИ УСПЕХ: Два медала на европейското по щанги за младежи (СНИМКИ)

Дебютантът Иван Димов е състезател на СК „Самсон“ от Сопот с треньор Петко Димов.

Това е трети медал за българските щанги на младежкия еврошампионат във Финландия. Предишните дни европейската шампионка за жени Надежда Мей-Нгуен спечели три втори места в кат. 49 кг при 23-годишните – в двете движения и в двубоя, а в кат. 61 кг при по-младите Габриел Маринов грабна бронза, като си осигури третото място и в изтласкването.

Утре на европейското в Рованиеми излизат трима наши:  при 23-годишните от 17 ч. българско време в кат. 67 кг ще вдигат бронзовият медалист за мъже Валентин Генчев и  Диан Пампорджиев, а два часа по-късно на подиума при по-младите в кат. 71 кг ще излезе Мария-Магдалена Кирева.