При избухването на пламъците в болницата имало 113 пациенти

Тежък инцидент в Румъния. Най-малко 7 души загинаха при пожар в интензивно COVID отделение в град Констанца на Черно море. Пожарът е потушен, а 50 пациенти са евакуирани и преместени за лечение в други болници. 

За да спасят живота си, ужасените от пламъците пациенти са скачали от прозорците на лечебното заведение. „Останалите пациенти вече са преместени в други болници - във военната болница, в окръжна и в белодробна болница”, каза Силвиу Коша - префект на окръг Констанца.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК.

Шест станаха жертвите на пожара в COVID болница в Букурещ

В момента на избухването на пожара в болницата е имало 113 души, 10 от тях са били пациенти в интензивното отделение.

„Пожарът в интензивното отделение на Инфекциозната болница е бил инцидент. Седем минути, след като пристигат противопожарните екипи, е задействан планът за спешни ситуации. Започнало е и преместване на COVID пациентите в други болници. Много пожарникари и повече от 50 превозни средства са участвали в операцията”, посочи Силвиу Коша.

Шокиращи твърдения за убийство на пациенти с COVID-19 потресоха Румъния

Президентът на Румъния Клаус Йоханис заяви в изявление, че държавата се е провалила във фундаменталната си мисия да предпази гражданите си. Той обвини за трагедията остарялата система на здравеопазване, която била поставена под невероятен натиск заради пандемията. До момента причините за инцидента не са ясни, но министърът на здравеопазването обеща, че ще има разследване, за да се установят причините за пожара.

Това е третият пожар с жертви за последната година в румънски болници, лекуващи заразени с COVID-19. През ноември 10 души загинаха в интензивното отделение на COVID болница в северната част на страната. При друг подобен инцидент в Букурещ през януари живота си изгубиха петима пациенти.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА