Данъчен номер 1 говори в Стопанската академия в Свищов

Шефът на НАП с първи коментар след заплахите за живота му. Румен Спецов обяви, че не се чувства застрашен. 

Данъчен номер 1 говори в Стопанската академия в Свищов, където беше гост на международна конференция. Той обясни, че в хазната са постъпили над 2 милиарда лева повече откакто той е поел Приходната агенция и НАП вече не се използва за бухалка. Спецов обясни, че се чувства спокоен и чист за времето, в което е управлявал своята компания, която е продал, както и че чрез нея не са извършвани ДДС измами и престъпления.

Румен Спецов: Няма да търпим корупция в НАП

Румен Спецов беше лаконичен относно финансовото състояние на фирмата за търговия със зърно, която е управлявал.

„Мисля, че бях достатъчно ясен и категоричен и каквото имах да кажа съм го казал. Няма да коментирам повече. Никога не съм имал съмнения, че съм вършил нещо нередно. Дори напротив”, каза той пред журналисти.

В интервю за „24 часа” , Спецов обясни, че компанията за търговия със зърно, която той продава преди шест години е била чиста, не е имало измами с ДДС и всички задължения към хазната били платени. А що се отнася до състоянието на приходната агенция към момента, то тя вече нямала лош имидж и не била бухалка.

Директорът на НАП гарантира, че до края на годината НАП щяла да изпълни преизпълни заложения план за приходи в хазната.

„Планът ще бъде изпълнен, дори и преизпълнен – почти 2 млрд. отгоре.”, заяви Спецов.

Категоричен е за едно – борбата със сивия сектор продължавала.

„Усилията продължават. Очакваме и още действия. Ако кажа новите схеми, те ще станат достояние на всички и предпочитам да останат наша работна тайна”, каза Румен Спецов.